voorbeeld van een van onze Armbanden

Armbanden

De aangeboden Art Nouveau (Jugendstil) armbanden en Art Deco armbanden zijn verv...

bekijk

voorbeeld van een van onze Broches

Broches

Reeds in de Oudheid (al 800 voor Christus) gebruikte men een Fibula, een doekspe...

bekijk

voorbeeld van een van onze Colliers

Colliers

Art Deco kettingen, hangers, medaillons en ornamenten zijn veelvuldig te kiezen ...

bekijk

voorbeeld van een van onze Herensieraden

Herensieraden

Of u nu business of casual gekleed gaat: voor elke gelegenheid biedt Art Deco We...

bekijk

voorbeeld van een van onze Horloges

Horloges

Het horloge is voor het eerst aan de pols gedragen begin 20e eeuw. De eerste mod...

bekijk

voorbeeld van een van onze Manchetknopen

Manchetknopen

Manchetknopen deden hun intrede in de vroege 19e eeuw en worden gebruikt om de t...

bekijk

voorbeeld van een van onze Oorbellen

Oorbellen

Art Deco oorbellen en Art Nouveau (Jugendstil) oorbellen. Bij Artdecowebwinke...

bekijk

voorbeeld van een van onze Ringen

Ringen

De ring heeft geen begin en einde, daarom staat dit sieraad -in het bijzonder- s...

bekijk

voorbeeld van een van onze Sieradenboxen

Sieradenboxen

Juwelenkoffers, sieradenboxen, sieradendozen, sieradendoosjes en sieradenkistjes...

bekijk

voorbeeld van een van onze Sjaals

Sjaals

Kunstzinnige zijden sjaals Exclusieve en luxe sjaals met een kunstzinnig ontwer...

bekijk

Sieraden

De imposante collectie sieraden is gëinspireerd op zowel de Art Nouveau/Jugendstil als Art Deco periode. Er worden her-edities aangeboden die vervaardigd zijn met behulp van de authentieke mallen en naar aanleiding van oude schetsen. Er zijn ook sieraden te koop waarbij de inspiratiebron is gebaseerd op de kunststijlen van de Art Nouveau/ de Jugendstil en de Art Deco; Eigentijdse designers en goud-en zilversmeden zijn onder de indruk van de verrassende extravagante juwelen uit de periode 1880-1940. Deze kunstenaars maken gebruik van mooie voorbeelden en hun vakmanschap om de aantrekkelijke sieraden te ontwerpen en/of te produceren. Bijzondere Art Nouveau/Jugendstil en Art Deco sieraden zijn nu online te koop!

Het basismateriaal van de objecten, is sterling zilver; gemerkt 925. Zirkonia's, Swarovski kristal, Swarovski maansteen, Swarovski onyx, Parelmoer (Paarlemoer), Parels (barokparels, keshiparels, synthetische parels, natuurlijke parels) of edelstenen zoals Rode Agaat, Malachiet, Turkoois, Amethist, Opaal, Hematiet, Lapis Lazuli, Amber en Onyx maken de kunstzinnige bijouterieën extra aantrekkelijk. Ook zijn er kleurig geëmailleerde en gold-plated (24 karaats goud) modellen.

Meer over Sieraden vaktermen.  Meer over Edelstenen.

Alle ontwerpen hebben dus een historische achtergrond of zijn re-edities van ontwerpen van beroemde kunstenaars. Lees het artikel over de Art Nouveau/Jugendstil sieradenkunst en de Art Deco sieradenkunst. Ook is er meer inhoudelijke informatie te vinden over sieraden ontwerpers/kunstenaars onder de knop Biografieën.

De sieraden zijn frivool (vlinders, libelles, bloemen, weelderige dames met vleugels of lange zwierige haren, hartjes) tot zeer strak ogend (modellen in geometrische vormen, druppels, cirkels, verstrengelde knopen). De collectie is onderverdeeld in een aantal groepen, te weten; Ringen, Broches, Oorbellen, Armbanden, Manchetknopen (ook voor mannen), Colliers en Horloges (ook voor mannen). Voor het overzichtelijk opbergen van al die mooie sieraden, worden aparte juwelenboxen (ook voor mannen) aangeboden.

Geef eens een sieraad kado op een verjaardag: Verwen een moeder, een dochter of zoon. Zussen verrassen elkaar graag! Maak uw partner of vriendin blij met een sieraad en laat daarmee zien hoeveel u van hem of haar houdt. Ook op Valentijndag, voor Sinterklaas en natuurlijk met Kerst is een sieraden-gift aantrekkelijk. Denk ook eens aan een jubileum op de zaak. Een sieraad als aandenken is een mooie herinnering. Slaagt uw dochter of zoon voor een examen? Geef haar of hem een sieraad als blijk van waardering voor de enorme prestaties. Bent u een aantal jaar met elkaar getrouwd of samenwonend? Bezegel het moment met een romantisch sieraad. Gaat u trouwen? De mooiste dag van je leven is om te pronken in een prachtige jurk en een wonderschoon sieraad. Parelsieraden zijn geliefd bij een bruid...

Maak gerust gebruik van de zoekfunctie voor iets speciaals...

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-