• VALENTIJN!💕Zie onze 20ties categorie voor unieke cadeautjes rond de 20 euro 😍

Edelstenen

AgaatAgaat is een edelsteen die verkrijgbaar is in diverse kleuren. Erg populair is de Rode agaat. Met zijn diepe kleur worden prachtige sieraden vervaardigd. Rood is de kleur van de liefde.

AmethistAmethisten hebben een prachtige purperen tot blauw violette kleur in diverse tinten. De edelstenen werden vaak gebruikt in staatsjuwelen. Nog steeds zijn sieraden met amethisten betoverend.

AquamarijnAquamarijn kan kleurloos, blauw, groenachtig van kleur zijn. Bovendien is de steen doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Aquamarijn staat fantastisch op de huid!

Barnsteen De hars waarvan Barnsteen is gemaakt is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna weer versteend. De voornaamste vindplaats van Barnsteen is het Oostzeegebied, na de ijstijd is het barnsteen uit de grond gekomen en in de zee gespoeld. De zeer exclusieve sieraden worden daarom als heel bijzonder beschouwd.

Bergkristal Bergkristal is kleurloos. De naam is afgeleid van het Griekse woord "Kristallos" dat ijs betekent. Men geloofde dat bergkristal door de goden vormgegeven ijs was. Deze steen past goed bij eerlijke zelfverzekerde types.

CitrienCitrien is een heldere goud/gele edelsteen met een mooie, warme schittering. Sieraden vervaardigd met deze steen hebben een frisse, pittige uitstraling.

Carneool Carneool is een opmerkelijk duurzame steen die onder andere ontstaat in vulkanische zones. De bruinrode kleur is al sinds de oudheid populair voor diverse siervoorwerpen, de artikelen zijn nog altijd ongekend mooi.

GranaatGranaat komt veel voor in de aardkorst en aardmantel en is één van de Orde van de Negen Edelstenen. Kleurschakeringen in framboos rood tot donker rood vormen een boeiend sieraad.

Hematiet Hematiet wordt onder andere gebruikt als grondlaag bij vergulden. De steen heeft zo'n hoge reflectie dat elk sieraad de aandacht trekt.

Jade Jade is een mineraal dat al duizenden jaren geliefd is bij Aziaten. Zij onderkennen de schoonheid hiervan zo erg dat de waarde zelfs lang hoger lag dan dat van diamant. Tijdens de Olympische Spelen in Peking waren de medailles dan ook voorzien van Jade. De zachte uitstraling zorgt voor een vriendelijk ogend sieraad.

KoraalKoraal is een natuurlijk materiaal en al eeuwenlang geliefd om zijn hoge sierwaarde. Het door ons gebruikte koraal is duurzaam geoogst.

Lapis LazuliLapis Lazulli is al favoriet voor het gebruik in sieraden sinds de Farao Toetanchamon zijn voorkeur voor deze edelsteen aangaf. De steen is diep blauw van kleur en heeft fonkelende gouden sporen. Hierdoor heeft de steen een betoverende uitstraling.

MaansteenMaansteen heeft zijn naam te danken aan de witte kleur van de steen met zijn blauwe gloed, wat veel mensen aan de maan doet denken. Een mysterieuze edelsteen.

MalachietDoor de diepgroene kleur met zijn speelse donkere lijnen is de Malachiet een boeiende edelsteen. In Rusland is Malachiet favoriet voor het inlegwerk in muren van paleizen.

ObsidiaanObsidiaan is een natuurlijk voorkomend vulkanisch glas in zwart/blauwe kleuren. Blauw obsidiaan is een blauw gekleurd synthetisch glas en zeer verrassend om te dragen.

OnyxOnyx is een stoere en toch elegante edelsteen. Door zijn gelijkenis met zwarte diamant wordt de steen tegenwoordig steeds populairder,  terwijl de steen al eeuwenlang in siervoorwerpen wordt toegepast. Onyx is zowel in het wit als in het zwart en groen te verkrijgen en is hierdoor toepasbaar bij vele outfits.

Opal Triplet Opal Triplet dankt zijn naam aan de drie lagen die zichtbaar zijn in de steen. De groene en blauwe tinten vormen een spannend geheel. Door zijn hoge sierwaarde is de edelsteen zeer geliefd in sieraden.

ParelDe iriserende glans van de parel of het paarlemoer wordt nog altijd als zeer aantrekkelijk beschouwd. Een tijdloos sieraad voor de romantische ziel.

Peridot Peridot wordt gevormd onder extreme omstandigheden en onder meer gevonden in gesteente gevormd door vulkaanuitbarstingen. De steen is verkrijgbaar in diverse fris groene tinten.

RobijnRobijn (afgeleid van het latijn ruber, rood) is een chique edelsteen, ook wel "Koning der Stenen" genoemd. Robijn is altijd een pure liefdesteen geweest. Door het slijpen krijgt de steen een glans die lijkt op diamant.

RookkwartsRookkwarts is doorschijnend rookbruin tot bijna zwart. De warme tinten combineren heel mooi met vele outfits.

SaffierSaffieren zijn al sinds mensenheugenis geliefde stenen, vanwege hun grote schoonheid en hun buitengewone eigenschappen. De transparante roze steen staat symbool voor rijkdom en onsterfelijkheid.

Tijgeroog Tijgeroog is een diepbruine edelsteen met diverse kleurschakeringen. De warme gloed maakt de steen zeer uniek.

ToermalijnToermalijn is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans en kan in verschillende kleuren zijn. Roze Toermalijn heet Rubbeliet en is super vrouwelijk.

Topaas Topaas komt het meest voor in de kleur blauw. De frisse schittering zorgt voor betoverende sieraden.

Turkoois Al sinds mensenheugenis is de Turkoois een edelsteen die door zijn kleurschakeringen in zeeblauw en groen een ongekende aantrekkingskracht heeft.

Zirkonia Zirkonia is een steen die als geen ander lijkt op diamant. De diverse minuscule kleuren in de steen geven een prachtige schittering.