In de stijl van: Miss Fisher's Murder Mysteries

31 oktober 2018 14:22
Brr, het is koud buiten. Tijd om lekker de ontspanning op te zoeken in huis! Art Deco Webwinkel heeft dé kijktip: de serie Miss Fisher’s Murder Mysteries. Een perfecte combinatie van vermaak en inspiratie…

De serie in een notendop? Glamour, moord, romantiek en mysterie in het Melbourne van de jaren 20. Met een verpletterende vrouwelijke hoofdrol in de vorm van de onafhankelijke, charmante en gewiekste privédetective Phryne Fisher.

Jazzcafés en hotellobby's

De serie, gebaseerd op de boeken van Kerry Greenwood, laat naast de spannende moordzaken een prachtig beeld van de tijdsgeest zien, vol jazzcafés en chique hotellobby’s. Boblijnkapsels, feestelijke kettingen, gewaagde flapper dresses, rode lippen, sjaals, elegante hoedjes en stralende broches zijn ook alomtegenwoordig.  

Interieur en uiterlijk

De serie ademt daarmee Art Deco. Niet zo gek: in 1920 begon de populaire stijlbeweging een hoogtepunt te bereiken. Maar niet alleen op het gebied van mode, beauty en sieraden is Miss Fisher op en top Art Deco. Ook in de huizen en locaties die in de serie te zien zijn, wordt de stijl nageleefd door middel van meubels, behang, stoffen en lampen.

Miss Fisher.

Shop de serie!

Bij Art Deco Webwinkel zijn veel producten te vinden die helemaal in de sfeer zijn van Miss Fisher. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige goudkleurige broche/hanger Irish Sun Parelmoer gedragen als ketting of de Art Deco Broche Square om op te spelden als blikvanger op een jurkje. De oorbellen Geometric en de enveloptas Noir lijken ook zo uit een jazzclub uit de jaren 20 en jaren 30 zijn weggehaald. Voor de heren is er tevens volop keus. Waaronder de klassieke manchetknopen voor formele en informele gelegenheden met een Art Deco-twist.

Enveloptas NoirBroche/hanger Irish Sun Parelmoer 

Bijpassende interieuritems zijn bijvoorbeeld het stralende kussen Wing, met strakke geometrische vormen in een paarse tint op glanzende stof. Ook behang Carraway, met zijn subtiele glitters en vormen, zou zo op de kamermuren van de Australische detective kunnen hebben gehangen. En wat te denken van verlichting, zoals de Tiffany klok/tafellamp French Art Deco en de bijbehorende serie. Veel kijk- en shopplezier gewenst!

Tiffany Klok/Tafellamp French Art Deco

Van Miss Fisher’s Murder Mysteries zijn drie seizoenen gemaakt. Alle afleveringen al gezien? In oktober is de productie voor een film begonnen: Miss Fisher and the Crypt of Tears.