Art Nouveau kroonluchters

22 september 2014 9:17
Op zoek naar een imposante en tegelijkertijd elegante kroonluchter? Art Deco Webwinkel biedt fantastische Art Nouveau kroonluchters en Jugendstil kroonluchters die een ware lust voor het oog zijn. Elk interieur krijgt grandeur met een art nouveau kroonluchter.

Victor Horta & Charles Rennie Mackintosh

Kroonluchters in de stijl van beroemde art nouveau kunstenaars: bij Art Deco Webwinkel zijn kroonluchters verkrijgbaar in Victor Horta stijl en Mackintosh stijl. De Victor Horta Kroonluchter Elegantie is een meesterwerk. Deze gracieuze lamp spant letterlijk en figuurlijk de kroon. Deze 5-lichts Jugendstil /Art Nouveau kroonluchter is vervaardigd in de stijl van de beroemde Belgische architect Victor Horta (1861 – 1947). Horta ontwikkelde in de Art Nouveau periode eigenzinnige gebogen lijnen, strak en vloeiend tegelijk. Er is ook een 3-lichts versie verkrijgbaar, welke even interessant is. Net als Horta creëerde ook de beroemde Britse ontwerper Charles Rennie Mackintosh (1868-1928) eigenzinnige vormen die strak en vloeiend tegelijk waren. De gestileerde rozenknop, oftewel de Mackintosh roos, is hiervan het beroemde voorbeeld. Deze Mackintosh rozen zijn op bijzondere wijze verwerkt in de Mackintosh kroonluchter. De gestileerde roosjes en het stilistische lijnenspel zijn op sublieme wijze verenigd in deze kunstzinnige bronzen kroonluchter. De Victor Horta kroonluchter en Macktintosh kroonluchter zijn ware kunstwerken in uw interieur. 

Victor Horta 3-lichts kroonluchter Elegantie  Victor Horta 5-lichts kroonluchter Elegantie

Florale kroonluchters

De Art Nouveau stijl kenmerkt zich door botanische motieven, zoals bladeren en bloemfiguren. Kroonluchter Delightful is een prettig geprijsde kroonluchter die fantastisch mooi zal staan in een op art nouveau geïnspireerd interieur. Het roestkleurige armatuur met bladvormen en de mondgeblazen geëmailleerde kelkjes spreken tot de verbeelding. Kelkvormige lampjes zijn ook terug te zien in de Arcade 7-lichts en Arcade 10-lichts kroonluchter.  De krullende lijnen die zo kenmerkend zijn voor de Jugendstil zijn prachtig verwerkt in de Aranca kroonluchter. Deze handgemaakte kroonluchter is met recht spectaculair te noemen.

Kroonluchter Delightful  Kroonluchter Aranca

Alternatief

Bent u op zoek naar een imposante Art Nouveau lamp voor bijvoorbeeld in de hal, maar wilt u iets anders dan een kroonluchter? Dan is de Venetiaanse Hanglamp Torsi een mooi alternatief. Deze sprookjesachtige lamp zal zeer mooi uitkomen in een art nouveau interieur. Voor boven de eettafel is de T-hanglamp Double Nouveau erg fraai. In de categorie Kroonluchters zijn alle bijzondere en kunstzinnige Art Nouveau kroonluchters te vinden.

Venetiaanse Hanglamp Torsi  T-hanglamp Double Nouveau