Nieuwe Jugendstil colliers: sprankelend & dynamisch

8 januari 2013 16:46
Op het juiste moment heeft Art Deco Webwinkel prachtige Jugendstil colliers in de collectie opgenomen. De diepe kleuren die veelal in de winter worden gedragen laten deze nieuwe colliers geweldig mooi uitkomen. Het effect is een sublieme combinatie van harmonie en sprankelende dynamiek.

Betekenis edelstenen

Fantastic, Commotie en Essentie dragen ieder prachtig geslepen edelstenen en mineralen met zich mee, gekarakteriseerd door de eigen unieke kleuren. Zowel aan de kleur als aan de soort edelsteen of mineraal kan een betekenis worden toegekend.

Almandien

De Almandien mineraal die de krachtige basis vormt van collier Fantastic, heeft een meeslepende dieproodbruine kleur en staat symbool voor daadkracht en doorzettingsvermogen. Rood is dan ook de kleur van beweging, hartstocht en energie: drie eigenschappen die nodig zijn voor daadkracht en doorzettingsvermogen. Bruin staat voor soliditeit en stabiliteit: onmiskenbaar verbonden aan de betekenis van de Almandien.

Amethist

Uitzonderlijk is de kleur van de Amethist, het middelpunt van collier Commotie. De subtiele lila kleur van deze mineraal is zowel fris als warm. Violet wordt in het algemeen gezien als de kleur van bescherming en spiritualiteit. Deze betekenis wordt dan ook toegekend aan de Amethist. Bovendien bevordert deze steen het helder denken, wat in overeenstemming is met de betekenis van violet, namelijk wijsheid.

Spinel

Het Sterling zilveren ornament in collier Essentie wordt gedragen door een oranjerode Spinel mineraal. De Spinel heeft een bijzondere betekenis. Hij wordt namelijk 'steen der onsterfelijkheid genoemd' en staat daarmee voor verjonging en vernieuwing. Hiervoor staan passie en energie aan de basis, de symbolische eigenschappen van de kleur oranjerood.

Jugendstil

Fantastisch gestileerd zijn de ornamenten van deze nieuwe Jugendstil colliers. De gracieuze ontwerpen zijn geïnspireerd op de natuur, de belangrijkste inspiratiebron van de kunststroming Jugendstil of Art Nouveau. Deze sieraden ademen harmonie, kracht, energie en hartstocht. Dit kan vertaald worden naar een van de belangrijkste kenmerken van Jugendstil, namelijk optimisme. De fantasierijke ontwerpen en het dynamische lijnenspel drukken emotie uit. Lees meer over Art Nouveau onder het kopje over Art Deco, bovenaan deze website en lees meer over Jugendstil sieraden in het artikel over Art Nouveau/Jugendstil sieradenkunst.

Slijptechniek

De edelstenen en mineralen in de Sterling zilveren colliers, zijn met vakmanschap vakkundig geslepen volgens de slijptechniek die cabochon genoemd wordt. Hierbij worden de ruwe stenen eerst in de gewenste vorm geslepen, zoals ovaal, rond of een andere vorm. Nadat de steen in de juiste vorm geslepen is, worden aan de bovenkant laagjes van de steen afgeslepen waardoor de steen bol wordt. Deze bolling is kenmerkend voor cabochon geslepen edelstenen en mineralen.

De nieuwe Jugendstil colliers zijn te vinden in de categorie Sieraden en Sieradendozen. Volg het bord Art Nouveau Sieraden van De blauwe Deel Webwinkels op Pinterest voor meer inspiratie.