Art Deco klokken

10 maart 2014 11:51
Een klok is niet alleen een praktische accessoire, maar ook een decoratieve. Art Deco klokken, retro klokken en nostalgische klokken zijn verkrijgbaar bij Art Deco Webwinkel. Een art deco klok zorgt ervoor dat uw art deco interieur er verzorgd uitziet.

Lempicka

Uniek zijn de Art Deco klokken in keramiek. Handvervaardigde aardewerken klokjes, geïnspireerd op beroemde Art Deco architectuur of Art Deco design. Let vooral ook op het speciale glazuur van deze klokken! Bijzonder charmant zijn de klokken in de vorm van Lempicka Ladies. De inspiratie voor deze klokken komt van de gedurfde schilderijen van de beroemde Art Deco kunstenares Tamara de Lempicka. Tijdens de jaren 1920 tot en met 1930 schilderde Tamara veel prachtige portretten gekenmerkt door een typische, unieke combinatie van sterke kleuren en zachte kubistische lijnen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Klok Lempicka Lady en klok Two Ladies: fanatastische kleurencombinaties!

Dieren

Dierfiguren zijn zeer geliefd binnen de art deco stijl. Natuurlijk wel in gestileerde vormen en pittige kleuren. Klokken in de vorm van dieren in art deco stijl zijn verkrijgbaar bij Art Deco Webwinkel. Maak keuze uit diverse wandmodellen en staande modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de excentrieke Klok Uil en Klok Deco Uil of de leuke Klok Rabbit. Hond en kat zijn vertegenwoordigd in de klokken Idefix Dogs, Cats en Piramide met Kat. Ook de schitterende turquoise klok Duif en nostalgische klok Lady and Dog passen binnen dit typische Art Deco thema.

Architectuur & uitvindingen

Keramieken klokken geïnspireerd op Art Deco architectuur zijn volop online verkrijgbaar bij Art Deco Webwinkel. Gestroomlijnde vormen, strakke lijnen en pittige kleuren: een Art Deco klok is uniek en origineel. Diverse klokken zijn geïnspireerd op de glamoureuze Art Deco architectuur in New York en Miami. Kijk bijvoorbeeld eens naar klok Miami South Beach, Miami Beach Green, Manhattan Architecture, Odeon en Black & White Odeon. Rond de eeuwwisseling zijn vele ontwikkelingen in een sneltreinvaart gekomen, zoals de radio en ontwikkelingen op het gebied van kwantummechanica. Hierop geïnspireerd zijn de klokken Marconi, Broadcasting, Inventor, Pionier en Scientist.

Bestel online Art Deco wandklokken, art deco mantelklokken of art deco tafelklokken via Artdecowebwinkel.com. Kijk in de categorie Retro Klokken voor de gehele collectie.

 Klok Miami South Beach     Klok Two Ladies  Klok Two Ladies