Ginkgo motieven

3 september 2013 11:25
Zwierige Ginkgo bladeren waren erg in trek bij Art Nouveau kunstenaars. Ze waren gecharmeerd van de vorm van het blad, de vrouwelijke manier van groeien en het exotische karakter. Ginkgo bladeren komen van de Japanse Notenboom (Ginkgo biloba). De Japanse Notenboom is een levende fossiel, want het is de enige overgebleven soort van het Ginkgo geslacht. Dit maakt het Ginkgo blad extra bijzonder.

Magie van het Ginkgo blad

Wat trok art nouveau kunstenaars zo aan dat zij zo verliefd waren op het Ginkgo blad? Het Ginkgo blad is een elegant, sierlijk en helder blad dat tijdloos is en tegelijkertijd een bepaalde mysterie uitstraalt. De Ginkgo was Goethe's lievelingsboom. Hij schreef een gedicht waarin hij op poëtische wijze zijn liefde voor het blad van de Japanse Notenboom beschreef:

Dit blad van de boom, die vanuit het Oosten
mijn tuin werd toevertrouwd,
schenkt wetenden een zinvol geheim,
waarmee 'inzicht' wordt opgebouwd.

Ginkgo vloerkleed

Bij Art Deco Webwinkel zijn begerenswaardige woonaccessoires verkrijgbaar waarin Ginkgo motieven de hoofdrol spelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het wondermooie vloerkleed Ginkgo. De kronkelige nerven van de bladeren komen hier prachtig tot hun recht door de contrasterende kleuren. Dit vloerkleed is in vele kleuren, afmetingen en kwaliteiten verkrijgbaar. Door zelf de de twee tinten te kiezen, kunt u geheel naar uw smaak een tapijt met Ginkgo motieven ontwerpen. Een interieurdeskundige van Art Deco Webwinkel adviseert hierin graag. Maak een afspraak en kom langs in de showroom. Bijpassend in Franse Art Nouveau stijl is de tafellamp Papillon waarin Ginkgo motieven verwerkt zijn in het smeedijzeren armatuur.

Ginkgo behang en meubelstoffen

Passend bij het vloerkleed, maar ook mooi als enige blikvanger is het sfeervolle Ginkgo behang. Dit behang is verkrijgbaar in meerdere natuurlijke (aarde)tinten en past hierdoor in vele interieurs. Eén muur of een hele kamer, een rustige basis of gedurfd: met dit behang kunt u meerdere kanten op. Romantisch in een slaapkamer, uitnodigend in de woonkamer, rustgevend in de studeerkamer: het ginkgo blad brengt elke kamer in de juiste stemming. Naast het behang biedt Art Deco Webwinkel ook twee meubelstoffen/gordijnstoffen waarin Ginkgo bladeren op sublieme wijze vertegenwoordigd zijn. Meubelstof Ginkgo Cerulean heeft een heldere en warme uitstraling. Met gordijnstof Ginkgo lijken ginkgo bladeren voor de ramen te dwarrelen wat een speels en chic gevoel geeft. Deze stof is verkrijgbaar in 4 schitterende tinten.

Ginkgo sieraden

Sierlijke Ginkgo bladeren vormen voor Art Nouveau sieradenmakers een grote inspiratiebron. Art Deco Webwinkel heeft een elegante collectie sieraden in de vorm van ginkgo bladeren. Er zijn twee ginkgo broches verkrijgbaar. De Ginkgo broche/hanger is heel subtiel en vervaardigd van Sterling zilver. Bijpassend bij deze broche is er een elegante set Ginkgo oorbellen verkrijgbaar. Een meer opvallende broche is de Ginkgo emaille broche/hanger. Deze is voorzien van prachtige gekleurd email. Ook hier is een schitterende, bijpassende set emaille Ginkgo oorbellen verkrijgbaar.