SEREEN: Tiffany lampen van wit glas

17 april 2023 15:00
WIT is rustig en kalm en wordt gezien als symbool voor reinheid en zuiverheid. Ornamentele ontwerpen in wit met ZWART die zorgen voor een smaakvol ART DECO gevoel. De Coloured by Art© series van Art Deco Trade laten prachtige ontwerpen in SEREEN WIT zien. Wauw!

Onder de indruk? Begrijpelijk! Door het iriserende paarlemoer glas in WIT schittert op subtiele wijze een vleugje regenboog kleuren. Dit effect past prachtig bij het nieuwe feestelijke ontwerp Tiffany Hanglamp French Art Deco Grand! Het zwarte armatuur en het zwarte glas in de basis zorgen voor een geweldig contrast. De nieuwe Tiffany hanglamp met typische Art Deco waaiervormen is adembenemend.  

In 1925 ontstond Art Deco. Deze nieuwe vormentaal werd destijds voor het eerst aan een internationaal publiek getoond tijdens een internationale tentoonstelling. De term Art Deco is afgeleid van de tentoonstelling "L'Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriëls Modernes". Tijdens deze tentoonstelling in 1925 in Parijs werd de nieuwe vormentaal voor het eerst aan een internationaal publiek getoond. De stijl is bijna wereldwijd toegepast, zowel in Europa als de Verenigde Staten. Een van de belangrijkste kenmerken is het toepassen van monumentale geometrische vormen, geïnspireerd door de Afrikaanse volkskunst

Zie de nieuwste toevoegingen aan de uitgebreide series FRENCH ART DECO en GATSBY en bewonder de kubistische lijnen!