Rozen: Symbool van de liefde

20 september 2022 15:00
De roos is een beroemde bloem en doet iedereen denken aan liefde. Een rode roos vertolkt perfectie en eeuwige trouw en is dan ook een populair liefdessymbool. Niet alleen hun schoonheid, maar ook hun geur maakt rozen geliefd.

De Britse kunstschilder John William Waterhouse wist op delicate wijze heerlijk geurende rozen vast te leggen op het schilderij ‘The Soul of the Rose’ (1908). Het resulteerde in een romantische, sensuele voorstelling van een vrouw in een tuin. Kijkend naar deze voorstelling is het niet moeilijk voor te stellen hoe de roos haar zintuigen prikkelt.                              

Op Art Deco Webwinkel zijn rozen te vinden in allerlei verschillende toepassingen. Denk aan fotolijstjes om een foto van een geliefde te omlijsten met rozen. Ook zijn er hele praktische toepassingen die dagelijks klusjes een stuk leuker maken zoals theedoeken of een schort. Of zowel praktisch als decoratief in de vorm van porseleinen doosjes met romantische voorstellingen.

  

Veel voorkomende ontwerpen zijn die van de Schotse Art Nouveau ontwerper Charles Rennie Mackintosh (1868-1928). Met name van de rozenknop, vaak in combinatie met elegante verticale lijnvoering. Het verticale lijnenspel was kenmerkend voor de designer. De typerende stilistische roos verwerkte de kunstenaar in vele kunstobjecten en interieurs. De Mackintosh roos was dankzij de geometrische patronen zeer vernieuwend.

Geef een sieraad met gestileerde rozen cadeau aan iemand waar je veel van houdt. Of geef in plaats van bloemen die verwelken een kunstzinnige vaas. Vaas Mackintosh Rose is van zichzelf al een fraai kunstobject. Hartverwarmend is Sierkussen Mackintosh. Met dit mooie kussen ben je altijd omringd door lieve rozen.

  

Struin door de speciale ROZEN categorie ware het een heerlijk geurend rozenperk en laat u verrassen door alle schoonheid!