Jugendstil tin

5 augustus 2013 9:14
Dames in zwierige poses in soepel vallende jurken, omringd door natuurlijk motieven in vloeiende lijnen lijken niet gemakkelijk te vertalen naar woonaccessoires. Toch zijn er een bepaalde materialen die zeer geschikt zijn voor de gebogen art nouveau vormen, waaronder tin. In de hoogtijdagen van de art nouveau, rond 1900, bloeide tin weer op als gewild materiaal. Tin en Jugendstil vormen hierdoor een vanzelfsprekende combinatie.

WMF tinfabriek

Met name Duitse tingieters waren succesvol, zoals de Württemberg Metalwaren Fabrik (WMF), sinds 1880. Door WMF werd een collectie praktisch tinwerk geproduceerd. Verschillende originele ontwerpen zijn nog steeds verkrijgbaar bij Art Deco Webwinkel, waaronder de magnifieke schaal Majorelle. Tinnen schalen, tinnen kandelaars en andere tinnen tafelartikelen in Art Nouveau stijl zijn eveneens volop verkrijgbaar bij Art Deco Webwinkel.

Schalen en vazen

De natuur vormt de grootste inspiratiebron voor de art nouveau of jugendstil. Planten, insecten, vogels en bloemen worden vertaald naar de meest sierlijke vormen. Dit is onder meer te zien in schaal Bij op voet en de schitterende Vlinder bonbonnière. Pluk een charmante bos veldbloemen met fluitekruid, een typische art nouveau plant, en plaats deze in een passend tinnen Jugendstil vaas. Er is keuze uit diverse modellen, steeds met de natuur als grootste inspiratiebron. Kijk eens naar de zeer fraaie vaas Calla en de uitzonderlijk mooie vaas Droomvlucht. De complete collectie tinnen Jugendstil vazen en schalen is te zien in de categorie Vazen/Schalen.

Kandelaren en fotolijsten

Art Deco Webwinkel heeft daarnaast verschillende Art Nouveau kandelaren in damesvorm in de collectie, zoals kandelaar Isa en kandelaar Bird Lady. Een sierlijke art nouveau kandelaar trekt zeker de aandacht en is elke keer weer prachtig om te zien. Jugendstil kandelaren zijn te herkennen aan de kronkelende, gebogen lijnen die hun wortels in de Arts en Crafts beweging hebben. Natuurlijk is Art Deco Webwinkel compleet en biedt daarom ook wonderschone tinnen kandelaren aan in meer gestileerde, geometrische Art Nouveau vormen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Geometrische Art Nouveau kandelaar. In de categorie Kandelaren zijn de prachtige Jugendstil kandelaren te bestellen.

Naast kandelaren zijn sierlijke tinnen Jugendstil fotolijsten verkrijgbaar.  Plaats een speciale foto in een welverdiend fotolijstje. Met een Jugendstil fotolijst van tin maakt men een foto extra bijzonder. Natuurlijk kan er ook een stijlvolle illustratie of ansichtkaart in geplaatst worden. Kijk voor alle tinnen fotolijsten in de categorie Fotolijsten.

Onderhoud

Voor een authentieke look is onderhoud niet nodig. Tin kan na jaren namelijk grijzer worden door oxidatie, ook wel patina genoemd. Wie graag de glans van tin wilt behouden, kan het tinnen object simpelweg poetsen met koperpoets. Hierbij is het belangrijk de poets goed uit te wrijven. Het is aan te raden om het tinnen object één à twee keer per jaar schoon te maken in een warm sopje met wat mild afwasmiddel. Hierna is het zaak het tin goed te laten drogen. Gebruik in geen geval schuurmiddel. Tin van Art Deco Webwinkel is 100% loodvrij!