Zien en gezien worden

19 augustus 2020 15:00
Al sinds de Oudheid worden sieraden gedragen. De versierselen waren destijds uiteraard veel meer sober dan hedendaagse sieraden. In vervlogen tijden werd bijvoorbeeld een steentje of schelp om de hals gedragen. Tegenwoordig zie je de meest geavanceerde ornamenten in allerlei maten en materialen. Al het moois wordt gedragen om te imponeren. Het geeft image. Fijn is het om een compliment te krijgen over het sieraad dat gedragen wordt. Het geeft een emotionele waarde. Vaak is het met zoveel zorg uitgezocht......

Een collier wordt om de hals gedragen. Iedereen heeft een andere hals. Let op de lengte van de ketting. Past 42cm, 45cm of 50cm? Of kan beter een langere versie van 75cm gekozen worden? Wat heb je aan? Een avondjurk, een trui? Ga je Casual of Chique? Het maakt veel verschil.... Koorden zijn handig om de gewenste lengte bij de outfit te kunnen bepalen. Er zijn ook verstelbare kettinkjes. Let tevens op de stoerheid of fragiliteit van het collier. Bij een trui mag een ketting robuuster zijn, bij een decolleté mag het sieraad meer vullend zijn. En welk type ben je? Welke leeftijd past bij de gekozen versierselen? Ach, er zijn zoveel factoren! 

Bij ArtDecoWebwinkel zijn Hangers of Broches die tevens als hanger fungeren te verkrijgen. Handig: aan deze broches is een oogje bevestigd zodat je zelf een aanvullende ketting/koord op lengte kan kiezen. En wat zijn deze sieraden mooi! Er zijn Art Deco modellen en Jugendstil (Art Nouveau) designs te kiezen. Een Art Deco hanger/ broche kenmerkt zich door een zekere strakheid op basis van een geometrisch ontwerp. Deze modellen zijn doordacht en uitgebalanceerd. Art Deco sieraden vallen zeker op en kunnen met charme gedragen worden.
De JUGENDSTIL (Art Nouveau) hangers/broches zijn ook beroemd. Unieke hangers/broches in de vorm van vlinders, bloemen, dieren en dames. Super romantisch en tijdloos.

Hanger Kosmos           Jugendstil Broche/Hanger Liane

Verder zijn er Hangers aan een vaste ketting te verkrijgen in onze gepassioneerde webwinkel. Deze ornamentele vormen met een lengte tussen de 42cm en 50cm zullen bij de meeste mensen mooi staan. De reden hiervoor is dat colliers met deze lengte meestal precies op, of net onder het sleutelbeen op de hals vallen.

Collier Peridot           Collier Koraal

Art Deco kettingen en Art Nouveau colliers, hangers, medaillons en ornamenten zijn veelvuldig te kiezen op Artdecowebwinkel en online te bestellen. Alle getoonde sieraden van Art Deco Webwinkel zijn op voorraad en te koop in een imposante historische showroom met ruime parkeerplaats. Als voorzorgsmaatregel tegen het Coronavirus is onze showroom momenteel op AFSPRAAK te bezoeken (max. 2 personen) van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 12:30 uur.

Art Deco sieraden Art Nouveau kettingen vallen zeker op en kunnen met charme gedragen worden. Er zijn sieraden te koop versierd met edelstenen, paarlemoer of prachtig emailleerwerk.
Artdecowebwinkel verkoopt kettingen in Sterling silver, maar er zijn ook gold-plated modellen bij.

Geef een collier cadeau! Aan jezelf of een ander belangrijk persoon. Eén ding is zeker: Het leidt altijd tot een blij en dankbaar gezicht van de ontvanger... Een sieraad zorgt voor een blijvende herinnering van speciale gelegenheden, zoals een jubileum, de geboorte van een zoon of dochter, een bruiloft, een diploma-uitreiking, een politiek evenement, als reis-souvenir of ter herinnering aan een overleden persoon. Sieraden staan symbool voor vriendschap, liefde en trouw. Kortom: een collier is een bijzonder geschenk.