• 🦋 Online kortingsactie! 10% op alle Vlinders Couponcode: Vlinders10 🦋

Art Nouveau

Art Nouveau


Voorbeelden van de art nouveau damestassen:

Voorbeelden van de art nouveau kaarten:

Art nouveau armbanden:

Art Nouveau ring:


Armbanden Kaarten Ringen Damentassen
       

Fluitekruid en andere inheemse planten past binnen Art Nouveau uitstekend. Deze nieuwe beweging ontstond rond 1880 als reactie op het Historisme. Historische motieven (Romaanse, Gotische, Barokke) werden zeker vanaf de Industriële revolutie klakkeloos opnieuw geïmiteerd en samengevoegd in het interieur. De Art Nouveau kunstenaars verwierpen deze rijkelijk geproduceerde "krullenkitsch" en zochten naar een nieuwe originele stijl, met voorkeur voor het oude ambachtsvak.

Er ontstonden twee varianten.
De vertegenwoordigers van de Curvilineaire of Versierende Art Nouveau kozen de natuur als belangrijkste inspiratiebron, met sierlijke golvende lijnen van plant- en diermotieven en ook melancholieke vrouwfiguren als uitgangspunt.
De designers van de Geometrische Art Nouveau richtten zich meer op strakke lijnen en wiskundige motieven.
Zo is in Europa de kunstuiting in ieder land onder een andere naam bekend; Het Spaanse Modernismo, de Duitse Jugendstil, de Oostenrijkse Sezession, de Engelse Modern Style, De Italiaanse Stile Liberty en de Nederlandse Nieuwe Kunst. Beroemde namen in Nederland zijn: Jan Toorop, Hendrik Berlage, Chris van der Hoef, Lion Cachet.De eerste wereldoorlog maakte een abrupt einde aan deze eigenzinnige kunstuiting.