• 🦋 Online kortingsactie! 10% op alle Vlinders Couponcode: Vlinders10 🦋

Kapstokken


Kapstokken zijn meubelstukken bedoeld om jassen en hoeden aan op te hangen. Kapstokken zijn verkrijgbaar in diverse materialen, maten, vormen en kleuren. Kapstokken zijn bovendien in diverse stijlen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan moderne, klassieke en landelijke kapstokken en kapstokhaken. Kapstokken zijn bovendien verkrijgbaar in diverse prijsklassen. 

Een kapstok staat vaak in de hal zodat jassen bij binnenkomst opgehangen kunnen worden. Sommige kapstokken bieden de mogelijkheid om onderin paraplu's neer te zetten.

Men kan twee typen kapstokken onderscheiden naar de manier waarop jassen kunnen worden opgehangen. Er bestaan namelijk kapstokken met haakjes, waarbij de jassen aan het lipje in de nek kunnen worden opgehangen en er bestaan kapstokken met kledinghangers, jassen moet hier omheen gehangen worden. Er kan bovendien onderscheid worden gemaakt tussen kapstokken die aan de wand zijn bevestigd en losstaande kapstokken. 

Kapstokken zijn nuttig omdat jassen hierdoor beter kunnen drogen dan wanneer ze op een stapel liggen. Jassen zijn bovendien gemakkelijker terug te vinden en het ziet er netter uit om jassen aan de kapstok te hangen. 

Kapstokken of kapstokhaken vinden we doorgaans niet alleen terug in de hal van een woning, we vinden ze ook terug in de slaapkamers, de keuken, de badkamer en het toilet. Aan de kapstokken in de slaapkamers worden onder meer kledingstukken, hoeden en sjaals opgehangen. Kapstokhaakjes kunnen ook aan de binnenzijde van een kledingkast worden bevestigd. Hier kunnen onder meer riemen en kettingen aan worden gehangen. De riemen en kettingen worden op deze manier netjes en overzichtelijk opgeborgen. Kapstokken in de badkamer zijn geschikt om badjassen, handdoeken en gastendoekjes aan op te hangen. Een kapstokhaakje in de badkamer kan ook fungeren om kruidbuideltjes, droogbloemen en dergelijke te decoreren. Kapstokhaakjes in de keuken komen goed van pas om handdoeken en theedoeken aan op te hangen. Een kapstokhaakje op het toilet is geschikt om een gastendoekje aan op te hangen.

In sommige series en films spelen kapstokken een kleine rol, omdat de hoofdrolspeler hier bij binnenkomst zijn hoed op werpt. Voorbeelden zijn Baantjes, Toen was geluk nog heel gewoon en James Bond. In Debiteuren Crediteuren van Jiskefet kregen de kapstokhaakjes zelfs een eigen aflevering. 

Bij Art Deco Webwinkel bent u aan het juiste adres voor de mooiste kapstokken. In ons assortiment treft u onder meer kapstokken van zwaar nikkel met draaibare en verschuifbare haken, losse bronzen kapstokhaken, een indrukwekkende wandkapstok in goudkleur en een vrijstaande kapstok van glanzend chroom. In onze webwinkel treft u bovendien een goud geplatineerde kapstokhaak in de vorm van een roos en een glanzende chromen kapstok met drie haken, geschikt voor de badkamer. De kapstokken zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Bij Art Deco Webwinkel vindt u prachtige kapstokken, passend bij uw interieur. Er is voor ieder wat wils. 

kapstokken