• 🦋 Online kortingsactie! 10% op alle Vlinders Couponcode: Vlinders10 🦋

Kinderlampen


Een lamp is een samengesteld voorwerp bestaande uit een lichtbron in een armatuur. Het woord 'lamp' stamt af van 'Lampas', een van de paarden van de Griekse godin van het licht. Lampen worden primair gebruikt om ruimten en/of voorwerpen kunstmatig te verlichten. Kinderlampen worden gebruikt om de kinderkamer te verlichten. Kinderlampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, materialen en kleuren en met diverse prints. Kinderlampen zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. 

De geschiedenis van de lamp
De oudste lampen waren de uit het oude Griekenland en Rome afkomstige olielampen. Deze werden gevoed met olijfolie. De petroleumlamp werd in het jaar 1859 geïntroduceerd als opvolger van de olielamp. De gaslamp verscheen in de negentiende eeuw, een eeuw later verschenen de Karbietlamp en de Petromaxlamp. De Nerstlamp en de booglamp, prille vormen van elektrische verlichting, deden bovendien hun intreden in de twintigste eeuw. Vrij snel daarna werd de gloeilamp geïntroduceerd. Dankzij de scheiding tussen lichtbron en lamphouder werd het onderhoud vereenvoudigd en kon decoratieve kunst beter en op goedkopere wijze worden toegepast. Deze ontwikkeling sloot goed aan bij het effect op gebruiksvoorwerpen van de tweede industriële revolutie. Voor verlichting binnenshuis ontstonden er naast plafonnières en hanglampen, ook kroonluchters, tafellampen, bureaulampen en (staande) schemerlampen.

Art Deco Webwinkel heeft diverse Tiffany kinderlampen in haar assortiment. We bieden u meer informatie over de geschiedenis van de Tiffany lampen. Tiffany lampen hebben hun naam te danken aan de uitvinder: Louis Comfort Tiffany (1848-1933), een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. De tiffany-glastechniek is afgeleid van de glas-in-loodtechniek. Bij de tiffany-glastechniek worden kleine stukjes glas omwikkeld met koperfolie. De glasdelen worden vervolgens als een puzzel in elkaar gelegd en de losse delen worden met tin aan elkaar gesoldeerd. De bekendste Tiffany lampen zijn 'Dragonfly' (libelle) en 'Wisteria' (blauwe regen).  Het zijn lampen met typische art nouveau thema's uit de natuur. De Tiffany lampen hadden van voet tot kap de natuurlijke vormen van planten.

Tiffany Lampen
Bij Art Deco Webwinkel bent u aan het juiste adres voor de vrolijkste kinderlampen. In ons assortiment treft u onder meer hanglampen, plafonnières, spots, tafellampen en wandlampen speciaal voor op de kinderkamer. In onze webwinkel treft u onder meer plafonnières met vliegtuigjes en vlinders, een wandlamp in de vorm van een rups, een schattig nachtlampje in de vorm van een lieveheersbeestje en trio spots (plafondlampen) in de kleuren zwart, oranje, zilver en paars. Bij Art Deco Webwinkel bent u bovendien aan het juiste adres voor de mooiste Tiffany kinderlampen. De Tiffany kinderlampen zijn onder meer verkrijgbaar in de vorm van een leeuw, een uil, een slak, een panda, een kikker, een nijlpaard en een hond. De vrolijke kinderlampen zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Er is voor ieder wat wils.

De kinderlampen van Art Deco Webwinkel voldoen aan de strengste en meest actuele veiligheidsvoorwaarden op het gebied van kinderverlichting.

kinderlampen