• 🦋 Online kortingsactie! 10% op alle Vlinders Couponcode: Vlinders10 🦋

Ringen


Ringen zijn cirkelvormige objecten met een gat erin, vaak gebruikt als versiering van een vinger. Ringen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren en prijsklassen. Ringen vormen een fantastisch geschenk voor Moederdag, Valentijnsdag, kerst of een verjaardag. 

Het versieren of verfraaien van het menselijk lichaam is waarschijnlijk zo oud als de mensheid. Het beschilderen en tatoeëren van lichaamsdelen en het behangen van het lichaam met sierlijke voorwerpen is universeel en typisch menselijk. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat dit komt doordat de mens van nature aantrekkelijk wil zijn voor het andere geslacht. De versieringen verschilden per cultuur, maar een aantal elementen hebben lange tijd een belangrijke rol gespeeld, namelijk de bescherming tegen kwade geesten en de garantie op geluk en gezondheid, geloof en (geldelijke) waarde. 

Ringen en andere sieraden zijn dus van oudsher bedoeld om het lichaam te verfraaien. Ringen en sieraden als kettingen, oorbellen en armbanden werden later ook om symbolische redenen en als aandenken (denk aan trouwringen) gebruikt. Met name in de klassieke oudheid waren ringen en andere sieraden statussymbolen. Mensen van adel gebruikten de sieraden om hun macht en rijkdom te tonen. 

Sieraden werden in eerste instantie gemaakt van materialen als stenen, schelpen, beenderen en dierentanden. Toen de kunst van het smelten van metaal werd ontdekt, werden veel sieraden (onder meer ringen) van edelmetalen gemaakt. 

In de Romeinse tijd droegen mannen een zegelring, om brieven te verzegelen. Zij kozen de afbeeldingen voor de ringen vaak zelf. Zo droeg Sulla een ring waarop de gevangen Jugurtha stond afgebeeld en droeg Ceasar een ring met de gewapende Venus. Augustus had ringen met afbeeldingen van een sfinx, de buste van Alexander de Grote en zichzelf. De ringen werden gemaakt van goud of zilver en waren voorzien van edelstenen. Senatoren hebben lange tijd ijzeren ringen gedragen. De ijzeren ring was een teken van hun hoge rang. Vrouwen droegen veelal fijne, elegant afgewerkte ringen. Rijke vrouwen droegen bij voorkeur ringen van goud of zilver met edelstenen en halfedelstenen. Veel mensen geloofden dat ringen magische krachten hadden, met name wanneer de ringen bezet waren met edelstenen. De ring werd dan een talisman. De armen droegen sieraden van goedkopere materialen, zoals brons of keramiek.

Sinds de jaren '60 van de vorige eeuw worden ringen en andere sieraden van dure materialen in mindere mate gezien als een statussymbool. Design, vormen en kleurgebruik zijn sindsdien belangrijker bij de aanschaf van sieraden als ringen, armbanden, kettingen en oorbellen. 

In onze webwinkel vindt u ringen van verschillende materialen en in verschillende stijlen. Zo bent u bij Art Deco Webwinkel aan het juiste adres voor vrij eenvoudige ringen en kunstzinnige ringen met sierlijke lijnen, met én zonder edelstenen. Art Deco Webwinkel beschikt over ringen van hoogwaardige kwaliteit. De ringen zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Er is dan ook voor ieder wat wils. 

ringen