Jaren '20 en jaren '30 interieur

24 december 2015 12:00
Jaren-30-huizen, authentiek of nieuwbouw, zijn al jaren de populairste op de woningmarkt. Ook Art Nouveau huizen, met name gebouwd eind 19e eeuw, zijn gewild. Voor de inrichting van uw Nouveau huis, uw jaren ’20 of jaren ’30 huis bent u bij Art Deco Webwinkel aan het juiste adres.

Jaren ’20 interieur

Een Amsterdamse School interieur past als vanzelfsprekend zeer goed in een jaren ’20 huis of jaren ’30 huis. De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, die zich manifesteerde tussen 1910 en 1940. Kenmerkend voor de bouwstijl is het expressieve, plastische karakter en de decoratieve elementen, zowel in toegepaste kunst als in de architectuur. Goed om te weten is ook dat de Art Deco vormgeving vaak in de Amsterdamse School stijl geïntegreerd werd. Liefhebbers van de Amsterdamse School stijl en Art Deco willen graag een interieur gebaseerd op deze historische stijl. Bij Art Deco Webwinkel is sinds kort een fantastische, nieuwe meubelserie verkrijgbaar in Amsterdamse School stijl. Binnen de Amsterdamse School was er veel aandacht voor de creativiteit van ambachtelijk vakmanschap; de meubelserie Amice is vervaardigd volgens de principes van deze stijlbeweging met als resultaat deze fabuleuze kwaliteitsmeubelen. De expressieve, gebogen vormen en de fraaie combinatie van licht en donker mahonie geven deze meubelen een gedurfde uitstraling. Exotische bladvormen, geliefd tijdens de Art Deco periode, zijn als decoratieve elementen in het hout aangebracht. Van deze meubelserie zijn een 3-zitsbank, fauteuil, salontafel en bijzettafel verkrijgbaar. Naast deze fantastische collectie meubelen zijn er in Art Deco stijl en Amsterdamse School stijl nog vele andere artikelen verkrijgbaar op het gebied van verlichting, behang, tapijten, woonaccessoires, decoratie en natuurlijk onze exclusieve collectie meubelstoffen. Kijk ook in de categorie Amsterdamse School voor een greep uit onze collectie Amsterdamse School meubelen, Amsterdamse School verlichting en Amsterdamse School woonaccessoires. In de categorie Collector's items zijn een aantal unieke Amsterdamse School lampen te vinden die helaas niet meer gemaakt worden. De laatste kans om een van deze wondermooie sjabloonlampen te bemachtigen! 

Jaren ’30 interieur

Als tegenhanger van de houten meubelen die met name passend zijn in Amsterdamse School en Art Deco interieurs, zijn er bij Art Deco Webwinkel ook metalen meubelen en chromen buismeubelen te bewonderen. Dit vlot ogende meubilair vindt zijn oorsprong in de jaren dertig en linkt naar de Fifties. Het Nieuwe Bouwen, Bauhaus, Internationale Stijl, Nieuwe Zakelijkheid en Functionalisme: al deze kunststijlen vallen onder de Moderne Beweging (1917-1940) en hadden hun bloeitijd in de jaren ’30. Een jaren ’30 interieur kenmerkt zicht door het strakke ontwerp. In Nederland werd het Functionalisme tussen 1917 en 1940 met name vertegenwoordigd door de Stijlbeweging en meubelfabrikant Gispen. De Gispenfabriek in Rotterdam (later Culemborg) begon in 1927 met de productie van stalen buismeubelen. Gispen groeide uit tot een pionier op het gebied van industrieel ontwerp en meubeldesign. Tot op de dag van vandaag worden Gispen lampen verkocht bij Art Deco Webwinkel. Wilt u uw interieur inrichten volgens de principes van het functionalisme? Kijk dan bijvoorbeeld naar de Nestor zitmeubelen, Viggo Bauhaus fauteuil, Gispen Originals lampen en de Wagenfeld tafellamp. 

Art Nouveau interieur

Hoewel de Art Nouveau stijl in de periode 1880-1910 haar bloeiperiode beleefde, is de stijl heel goed toe te passen in jaren ’20 en jaren ’30 interieurs. De zwierige, nostalgische stijl geeft een bepaalde romantiek in het interieur, maar zonder overdaad. De art nouveau stijl of Jugendstil is te herkennen aan de zweepslagstijl, elegante, fijnzinnige patronen, melancholieke vrouwfiguren en veelal botanische motieven met planten en dieren als belangrijkste inspiratiebron. Overigens is dit de curvilineaire art nouveau. De geometrische Art nouveau richtte zicht meer op strakke en wiskundige motieven. Bij Art Deco Webwinkel vindt u vele meubelen en accessoires om uw Nouveau huis in stijl in te richten. Begin met een groots effect en kies voor een van de luxe behangsoorten in Art Nouveau stijl. Florale motieven zijn ruimschoots vertegenwoordigd in onze behangcollectie. Een Mucha of Klimt wandkleed kan een mooi alternatief zijn voor behang, wanneer u de muur met een blikvanger wilt decoreren. Meubels in Art Nouveau stijl zijn gemaakt met liefde voor het ambacht en met groots vakmanschap. Deze kwaliteitsmeubelen vindt u in de categorie Meubelen. De Gallé tafel zal absoluut het pronkstuk zijn in bijvoorbeeld de hal van uw Nouveau huis. De geometrische Art Nouveau wordt in het interieur sterk vertegenwoordigd met de Fledermaus set van Josef Hoffmann (1870-1956). Een meubel van Art Deco Webwinkel is aan te passen aan de stijl van het interieur door te kiezen voor een van de geweldige Jugendstil meubelstoffen in onze exclusieve meubelstoffen en gordijnstoffen. Natuurlijk is het ook mogelijk een eigen Art Nouveau meubel te laten stofferen. Lees hier meer over meubels stofferen. Art nouveau verlichting is sfeerbepalend. Kies uit de vele Tiffany lampen of ga voor een chique, Franse Art Nouveau lamp. Naast de collecties meubelen, meubelstoffen, behang en verlichting is er natuurlijk ook ruime keuze uit schitterende Jugendstil woonaccessoires en decoraties, zoals sculpturen en sierkussens. Maak het interieur af met deze stijlvolle details.

De blauwe Deel Exclusive

Wilt u uw huis inrichten in jaren ’20 stijl of jaren ’30 stijl, maar wens u hierbij geadviseerd te worden? De blauwe Deel biedt niet alleen een zeer uitgebreid assortiment meubels en woonaccessoires, maar ook professionele interieurstyling. Onder de naam De blauwe Deel Exclusive richten onze vakkundige stylisten zich op complete Art Deco interieurs en Art Nouveau interieurs: van meubels, behang, verlichting, gordijnen en tapijten tot woondecoraties voor elke ruimte in huis. Lees hier meer over De blauwe Deel Exclusive.

Inspiratie

1. Art Deco Vloerkleed Amsterdamse School 2. Fauteuil Amice 3. Gispen Plafonnière Luxe Punt 4. Gallé Bijzettafel 5. Behang Kinglochmoidart 5. Spiegel Emmanuel