Meubels stofferen

6 oktober 2015 14:12
Art Deco Webwinkel heeft veel ervaring op het gebied van (her)stofferen van meubels. Of het de moeite waard is om uw oude meubel te herstofferen is afhankelijk van verschillende factoren. Gezien de kosten wordt vaak besloten een nieuw meubel aan te schaffen.

Herstofferen

Als expert op het gebied van Art Deco en Art Nouveau meubilair en toegepaste kunst, krijgt Art Deco Webwinkel vaak de vraag wat de mogelijkheden zijn voor het opnieuw stofferen van een meubel. Met onze royale collectie Art Deco meubelstoffen en Art Nouveau meubelstoffen is het niet moeilijk te fantaseren over uw oude meubel voorzien van een prachtige, nieuwe meubelstof naar uw smaak. Echter, bij de keuze voor het herstofferen van een meubel is het belangrijk een aantal punten mee in overweging te nemen. De prijs voor het opnieuw stofferen van een meubel komt namelijk veelal in de buurt van de prijs van een nieuw, soortgelijk meubel! De belangrijkste vraag is dus: is het de moeite waard om mijn oude meubelstuk te laten herstofferen? Wanneer u een meubelstuk voor een zacht prijsje op de kop heeft weten te tikken op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel blijkt het doorgaans niet de moeite waard om deze opnieuw te laten stofferen. Vaak is niet alleen de stoffering niet meer in goede staat, maar bijvoorbeeld ook het houtwerk of de binnenvering. Daarom dient u rekening te houden met de volgende factoren:

- Moet de oude, versleten bekleding nog worden verwijderd? Bij het verwijderen van de oude bekleding bestaat het risico dat het hout beschadigd raakt. Dit dient dan gerestaureerd te worden. Mogelijk is de stof ook door u zelf te verwijderen.

- Moet het houtwerk worden gerestaureerd? Denk bijvoorbeeld aan lijmen, schuren, beitsen en lakken.

- Is het verenpakket nog in orde? Wanneer dit niet het geval is zal dit ook vervangen moeten worden voor een nieuwe binnenvering of een vulling van koudschuim. Ook de singels aan de onderkant van de zitting zijn mogelijk aan vervanging toe.

- Moet de vulling in de rugleuning of armleuningen opnieuw opgevuld worden?

- Voor welke afwerking moet worden gekozen? Denk bijvoorbeeld aan biezen (stof of leer), siernagels of agrementen.

- Hoeveel meter stof is er benodigd?

- Hoeveel arbeidsuren zijn ermee gemoeid? Het stofferen wordt bij Art Deco Webwinkel gedaan door een professionele, vakkundige stoffeerder. Dit handmatige ambachtswerk is zeer arbeidsintensief. Uiteraard is het ook mogelijk enkel de meters stof te bestellen bij Art Deco Webwinkel en gebruik te maken van een zelfgekozen stoffeerder.

- Wat zijn de transportkosten? Art Deco Webwinkel kan het meubel bij u thuis ophalen en weer bij u afleveren, maar u kunt u ook zelf zorg dragen voor het transport om kosten te besparen.

Al met al zult u dus begrijpen dat het herstofferen van een meubel echt de moeite waard moet zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een bijzondere, authentieke Art Deco fauteuil, Amsterdamse School stoel of Art Nouveau stoel heeft bemachtigd die getaxeerd is op een waarde die het de moeite waard maakt om het meubel te laten herstofferen. Een meubel ontworpen door een bekende kunstenaar of beroemde fabrikant zal eveneens potentie hebben. Zo kan een Schuitema meubel herstofferen bijzonder aantrekkelijk zijn. Deze meubels hebben bewezen dat zij kwalitatief en esthetisch gezien de moeite waard zijn om opnieuw te laten bekleden. Ook wanneer u een meubelstuk heeft gekocht op een veiling met een hoge taxatiewaarde kunt u er in principe van uit gaan dat dit meubelstuk een tweede leven verdiend. Tot slot zijn er de meubelstukken met emotionele waarde. Een erfstuk dat u wilt laten opknappen voor nu en later kan zeker de moeite waard zijn om te voorzien van een prachtige, nieuwe meubelstof. Twijfelt u over de waarde van een meubel? Wij adviseren u het meubelstuk eerst te laten taxeren, alvorens u informeert naar de mogelijkheden voor herstoffering bij Art Deco Webwinkel. Taxatie van meubelen is bij Art Deco Webwinkel niet mogelijk.

Kiezen van een meubelstof

Als de knoop is doorgehakt of u een meubel wilt laten herstofferen of kiest voor een nieuw meubel van Art Deco Webwinkel, kan er een stof worden gekozen uit de uitgebreide en exclusieve meubelstoffencollectie van Art Deco Webwinkel. Of het nu gaat om een bank, fauteuil, eetkamerstoel, voetenbank, hocker, pianokruk, sofa of chaise longue: elk meubelstuk kan omgetoverd worden tot een kunstwerk met een persoonlijke tint waar u jarenlang plezier van zult hebben. Er is keuze uit diverse stijlen, vele patronen en een rijk palet aan kleuren en tinten. Door onze expertise op het gebied van Art Deco meubelstoffen en Jugendstil meubelstoffen voorzien wij u van deskundig advies. De vakkundige medewerker luistert naar uw wensen en houdt rekening met de stijl van uw interieur. We streven ernaar de nieuwe meubelstof in harmonie te brengen met de vorm en uitstraling van het meubel. Denk bijvoorbeeld aan strakke, hoekige vormen of juist afgeronde vormen, sculpturaal of verfijnd en elegant. De keuze kan vallen op een pittig parabool motief, een verfijnd geometrisch Art Nouveau ontwerp, een repeterend Art Deco patroon op een chique, glanzende stof of een botanisch / floraal motief in zwierige Jugendstil stijl. Er zijn tal van mogelijkheden! Ook houden wij rekening met het stofferen op patroon, zodat bijvoorbeeld een bloem of ornament het mooiste uitkomt op de zitting of rugleuning. Tot slot worden de mogelijkheden van afwerking besproken, zoals een bies, siernagels of agrement (afwerkband). U kunt er van op aan dat we tot het beste en mooiste resultaat komen.

Nieuw meubel

Wanneer u tot het besluit bent gekomen dat een nieuwe bank of stoel het beste alternatief is voor herstoffering van uw oude meubel, kunt u op zoek gaan naar een nieuw meubel dat uiteraard net zo lekker zit als uw oude, geliefde meubel. Art Deco Webwinkel is hét adres voor de aankoop van nieuw meubilair in de karakteristieke Art Deco stijl, evenals meubels in Jugendstil stijl. Kortom: kwaliteitsmeubelen die ontworpen zijn naar originele modellen uit de periode 1880 tot 1940 of geïnspireerd zijn op meubels uit deze kunstzinnige periode, zoals de befaamde Schuitema meubelen. Bekijke de collectie Schuitema meubelen in de categorie Meubelen. Na de keuze voor een bank en/ of fauteuil komen de stalen van de meubelstoffen tevoorschijn, waarna u met behulp van een vakkundige medewerker een passende stof kunt uitkiezen. Het nieuwe meubel wordt op bestelling vervaardigd en gestoffeerd, waarna u kunt genieten van uw nieuwe, unieke bank of fauteuil die naar persoonlijke wens is gestoffeerd, passend bij de stijl van uw interieur.

Kijk in de categorie Meubelen voor onze fantastische collecties Zitmeubilair en Meubelstoffen

Meubels stofferen