Schapenleren zitmeubels

2 april 2014 11:39
In de meubelcollectie van Art Deco Webwinkel zijn naast rundleren en stoffen zitmeubels ook schapenleren zitmeubelen verkrijgbaar. Schapenleer is zeer bijzonder vanwege het natuurlijke karakter en de pure uitstraling. Art Deco Webwinkel biedt kwaliteitsmeubels van schapenleder die op ambachtelijke wijze met de hand zijn vervaardigd.

Productieproces

Australië en Nieuw-Zeeland hebben de grootste schaapskuddes ter wereld. Hierdoor is de aanvoer van schapenhuiden gegarandeerd. Daarom worden schapenhuiden uit deze landen gebruikt. Voor de meubels van Art Deco Webwinkel is het van groot belang de hoogste AA kwaliteit te krijgen. Door een vlambed worden de overgebleven haartjes, na de kwaliteitscontrole, verwijderd. Hierna worden de huiden in Frankrijk plantaardig gelooid, waarna ze na een tweede kwaliteitscontrole naar het atelier in Nederland worden vervoerd.

In het atelier

In het atelier worden de schapenhuiden op grootte gesorteerd om zoveel mogelijk snijverlies te voorkomen. Er worden alleen hele huiden toegepast, dus zonder stiknaden. Voor het snijden van de patronen van de diverse fauteuils worden sjablonen gebruikt. Hierna worden in het naaiatelier de diverse onderdelen aan elkaar gestikt. Ondertussen heeft de rompenbouwer de beukenhouten romp gemaakt. Vervolgens wordt de romp bekleed door de stoffeerder. Deze bekleding bestaat uit zes lagen en natuurlijk de huid. Nadat de huiden eerst een uur in een waterbad heeft gelegen om door en door nat te worden, worden de huiden nat op de romp gestoffeerd. Dit is een zwaar en tijdrovend karwei, dat enkel door de beste stoffeerders van het atelier wordt beheerst. Zo ontstaat een plooiloos gestoffeerd meubel met een unieke uitstraling.

Afwerking

Na het stofferen gaat het meubel 24 uur de droogkamer in. Hierdoor krimpt het leer met 8% waardoor het zeer strak en zonder plooien om de romp komt te zitten. Met natuurlijke beitsen wordt het meubel volgens oud geheim recept met de hand door een kleurenexpert gepatineerd en opnieuw naar de droogkamer gebracht. Tot slot wordt het meubel met blanke was afgewerkt. Zo is een mooi en uniek meubelstuk ontstaan, geheel vervaardigd volgens oude traditie.

Collectie

Bij Art Deco Webwinkel zijn verschillende modellen schapenleren zitmeubels verkrijgbaar, die zowel als fauteuil als bank verkrijgbaar zijn. Kijk eens naar Fauteuil of Bank Grandeur, Fauteuil of Bankstel Cubic of Fauteuil Serre. Art Deco Webwinkel somt voor u graag de redenen op om voor een schapenleren meubel te kiezen:

-          De meubels zijn prachtig afgewerkt met lederen piping of biezen.

-          Het massief beukenhout kan naar wens worden gekleurd, bijvoorbeeld in kersenpatin of middenbruin.

-          Tijdloze cognac leerkleur. De meubels zijn optioneel verkrijgbaar met stoffen of rundlederen bekleding.

-          De zithoogte en –diepte van de stoel zijn eventueel aan te passen.

-          Uiteraard zijn de zitmeubelen voorzien van interieurvering die zorgt voor goede veerkrachtigheid.

-          Traditioneel is de onderzijde van de zitting voorzien van katoenen singels.

-          De meubels zijn met de hand genageld.

-          De zitkussens hebben een katoenen onderkant, zodat de lucht tijdens het zitten makkelijk weg kan.

-          De losse zitkussens zijn voorzien van een rits, zodat de vulling evt. gemakkelijk vernieuwd kan worden.

-          Zwart gelakte houten intarsia’s (afhankelijk van het model)

-          Bij de aankoop van een schapenleren fauteuil of schapenleren bank krijgt u gratis een blik bijenwas. Art Deco Webwinkel adviseert één keer per half jaar uw schapenlederen meubel hiermee te behandelen.

-          Een ambachtelijk, uniek en natuurlijk product waar veel aandacht aan is besteed.