De Coloured by Art© Tuschinski lampen van Art Deco Trade

29 augustus 2023 11:00
De Tiffany Tuschinski's van Coloured by Art© zijn ondertussen vermaard en gevierd. Kleurrijk, pittig, kundig gemaakt en origineel. Evenals het wereldberoemde Koninklijk Theater Tuschinski (ook wel Pathé Tuschinski).

In 2021 werd de bioscoop met zes zalen in de Reguliersbreestraat in Amsterdam door Time Out (tijdschrift dat werelwijd wordt verspreid) uitgeroepen tot de mooiste bioscoop ter wereld!

Theater Tuschinski werd gebouwd in de Amsterdamse School stijl, een eigenzinnige vorm van Art Deco waarin ook Art Nouveau motieven zijn te herkennen.

Het gebouw is een ontwerp van de architect Hijman Louis de Jong. Het theater werd in opdracht van Abraham Tuschinski gebouwd en werd op 28 oktober 1921 geopend.

Gezien de fascinatie voor het Tuschinki Theater heeft Art Deco Trade met haar team prachtige Tiffany lampen vervaardigd naar eigen ontwerp, met de Amsterdamse school als inspiratiebron. 

Karakteristiek voor de Amsterdamse School is het gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme.

De Tuschinski collectie is ondertussen uitgebreid met kroonluchters, plafonnières, een wandlamp en hanglampen. Zie hier de gehele serie in onze Art Deco Webwinkel!