De unieke designs van Coloured by Art©

15 februari 2023 10:00
Alle lampen uit de Tiffany Coloured by Art© collectie zijn eigen designs en uniek in Europa. Bijzondere glassoorten in een scala aan kleuren vormen de basis van de Tiffany collectie.

Unieke designs

De Tiffany lampen, Tiffany spiegels en Tiffany raampanelen van Art Deco Trade worden op vakkundige wijze vervaardigd volgens de authentieke Tiffany-techniek. Dit is een procedé dat veel geduld, expertise en precisie vraagt van de maker. Er wordt tijdens dit proces ook speciaal gelet op de beste en mooiste verhoudingen.

Glashelder

Louis Comfort Tiffany (1848-1993) is de fameuze glaskunstenaar die de Tiffany-techniek bedacht. Zijn werk veranderde de glaskunst én de kijk daarop dan ook volledig. Wie voor het eerst op een prachtig Tiffany-kapje van Art Deco Trade tikt, moet even wennen aan het geluid en het gevoel: Is dat wel écht glas? Hoe komt het dan dat het glas dof en niet helder klinkt? Het gesoldeerde tin dat de glasstukjes omvat, zorgt ervoor dat het glas dof klinkt wanneer erop getikt wordt. De Tiffany-producten worden op dezelfde ambachtelijke wijze vervaardigd als vroeger. Dat kan simpelweg niet met plastic. Wie daaraan twijfelt, mag proberen een verwarmde naald door het glas te prikken. Onmogelijk!

Weelderige motieven

De Tiffany ColouredBy Art©-items schitteren mede zo mooi omdat ze tientallen, en in sommige gevallen zelfs honderden verschillende stukjes glas bevatten. Elk gesneden en geslepen stukje wordt namelijk met koperfolie omwikkeld. Met behulp van koperfolie worden de lampen van weelderige motieven voorzien. Op een mal worden de kleine glasstukken aan elkaar gesoldeerd met soldeertin.

  

Certificaat en verpakking

Een Tiffany lamp, spiegel of paneel van Art Deco Trade wordt vakkundig verpakt en geleverd met een Colouredby Art© certificaat en onderhoudsadvies. Op de verpakking van een origineel Tiffany Colouredby Art© product staat eveneens het logo van Art Deco Trade gedrukt.