Pimpelpaars met een goud randje

14 juli 2021 10:00
In de Romeinse tijd was het dragen van paarse kleding uitsluitend voorbehouden aan hogere standen. De verfstof purper was namelijk erg kostbaar. Het werd de traditionele koningskleur.

Tyrisch purper

De paarse kleur werd gewonnen uit de purperslak, die hierdoor vrijwel uitgestorven is. Voor het verkrijgen van één pond verfmassa moesten zo'n 30.000 purperslakken opgedoken worden. Goed voor slechts vier gram zuivere kleurstof. Dat maakte de geverfde stof tien tot twintig keer zo duur als een hoeveelheid goud van hetzelfde gewicht.

Keizerlijk paars

Julius Caesar was de eerste die zich als teken van zijn gezag in een volledig purperen toga hulde. Een eeuw later bepaalde Keizer Nero op straffe des doods dat enkel de keizer, senatoren en priester de Tyrische kleur mochten dragen. Ook in de huidige tijd is paars een kleur die rijkdom uitstraalt. De kleur wordt ook gezien als symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, orginaliteit en spiritualiteit.

Kleurrijk assortiment

De kleur paars is in de volle breede van de Art Deco Webwinkel collectie terug te vinden. Bijvoorbeeld in diverse geëmailleerde sieraden of sieraden met zoetwaterparels. Of in de vorm van een paarse muze. Een bijzonder geschenk om een vriendschap mee te bezegelen. Fleurige kussens om uw interieur een warme uitstraling te geven zijn er in diverse dessins. Paars was ook een geliefde kleur van Gustav Klimt. Onze webwinkel biedt verschillende (woon)accessoires van zijn kunstwerken waaronder een tasspiegel van het kunstwerk Die Jungfrau. Hier zorgt de kleur paars voor een magische uitstraling.